fbpx

Despre sistemele de incalzire in pardoseala

Desi progresele tehnologice au adus in atentia publicului larg sistemele de incalzire in pardoseala abia in ultimii 10-20 de ani, acest concept de distributie al energiei termice prin intermediul pardoselii este folosit inca de acum cateva secole. Principiul de baza al functionarii este ca pardoseala devine element radiant pentru incalzire in pardoseala si astfel caldura se propaga de jos in sus pe o suprafata mai mare, spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de incalzire, care, desi fac un transfer direct de energie catre aerul din incapere, sunt mai mici ca dimensiuni si pot necesita un timp mai mare pentru incalzirea incaperii.

Sistemul de incalzire in pardoseala este o modalitate foarte buna de a avea o casa calduroasa. Are avantaje multiple este placut sa mergi descult pe ea, distribuie caldura uniform in intreaga incapere, elibereaza peretii de prezenta radiatoarelor facand astfel mai mult loc pentru mobilier, decoratiuni, plante, permite utilizarea ferestrelor fara parapet si ajuta la conturarea unui stil minimalist. Cu toate acestea, ea poate fi, de asemenea, destul de costisitoare, in special in cazul caselor mai vechi, asa ca este necesara o analiza atenta inainte de a opta pentru acest sistem de incalzire in pardoseala. Cunoasterea beneficiilor si dezavantajelor sistemelor de incalzire in pardoseala va va ajuta sa luati decizia potrivita cand vine vorba de modul in care doriti sa va incalziti locuinta si este preferabil sa luati aceasta decizie in faza de proiectare. Aici gasiti colectie ampla de proiecte case care folosesc sisteme optimizate inclusiv pentru incalzire.

Beneficiile unui sistem de incalzire in pardoseala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sistemului de incalzire in pardoseala il reprezinta confortul sporit, placerea de a merge descult fara a avea senzatia de rece este binevenita mai ales la grupurile sanitare. Toate se reflecta corect in cazul in care alegeti un proiect de casa complet cu detalii de executie si liste de cantitati. Are o durata de viata mult mai mare comparativ cu un sistem de incalzire cu radiatoare. Un sistem de incalzire in pardoseala de inalta calitate poate dura mai mult de 35 ani, daca este intretinut corespunzator, in comparatie cu 20 ani cat sunt alocati unui radiator. Fata de sistemele de incalzire cu radiatoare, un sistem de incalzire in pardoseala radianta are o eficienta mai buna si pastreaza caldura mai mult timp. Aceasta se datoreaza faptului ca pardoseala retine caldura in partea inferioara a camerei, spre deosebire de sistemele conventionale care imping aerul in partea superioara, ridicand caldura. Drept rezultat, cei mai multi oameni se simt confortabil la o temperatura mai mica atunci cand folosesc incalzire in pardoseala. Acest lucru poate duce, de asemenea, la economii semnificative de energie. Este foarte bun in cazul persoanelor care sufera de alergii, aerul nu este impins prin diferite conducte sau guri de aerisire, astfel praful sau alti alergeni nu sunt imprastiati pentru a incalzi locuinta iar calitatea aerului este imbunatatita. Un alt beneficiu importat al unui sistem de incalzire in pardoseala este libertatea de mobilare, intrucat nu mai exista radiatore sau alte corpuri care sa limiteze pozitionarea acestora. Sistemele de incalzire in pardoseala sunt adaptabile, nu fac zgomot in timpul functionarii si pot fi instalate sub numeroase tipuri de pardoseli (parchet, piatra, gresie, mocheta etc.). Beneficiul cel mai convingator al acestor sisteme de incalzire in pardoseala este, totusi, eficienta lor. Sistemele de incalzire in pardoseala care utilizeaza apa calda folosesc foarte putina enegie electrica in functionarea lor, ceea ce le face o alegere perfecta pentru cei care doresc sa bata costurile ridicate ale energiei electrice. In plus, pentru ca nu exista nici o conducta suplimentara prin care caldura sa se piarda, procentul de utilizare a energiei termice este maxim si se distribuie uniform spatiului aferent.

Dezavantajele sistemului de incalzire in pardoseala

Un sistem de incalzire in pardoseala poate fi lent in incalzirea unui spatiu de locuit. In cazul un sistem care utilizeaza apa calda poate dura cateva ore, in timp ce la un sistem electric poate dura aproximativ o ora. Pardoselile din beton, de asemenea, se incalzesc destul de greu, cu toate acestea, odata incalzite, ele inmagazineaza caldura si o elibereaza in timp. Un dezavantaj destul de important il reprezinta costul initial ridicat al sistemului de incalzire in pardoseala. Pentru ca este ascuns in pardoseala este necesara instalarea cu mare atentie, caci odata turnata sapa si montata pardoseala, orice reparatie sau interventie presupune costuri suplimentare destul de ridicate. Nu este indicat pentru instalarea pe portiuni mici, in functie de dimensiunea camerei, este foarte probabila necesitatea unui radiator suplimentar pentru a obtine temperatura optima.

Asa cum am mentionat mai sus, sistemele de incalzire in pardosela pot utiliza atat agent termic, dar pot fi si electrice, eficienta acestora fiind direct proportionala cu calitatile termice ale cladirii in care sunt amplasate. In ambele variante caldura este transmisa fie prin tuburi, fie prin cabluri catre sapa de beton si apoi catre incapere.

Super Ofertă***
Ultimile Apartamente Disconturi De Până La 9500 Euro***

OFERTA LIMITATA ... 20.03.2024 - 20.05.2024

Profita de cele mai atragatoare oferte .....
ULTIMILE 5 APARTAMENTE DISPONIBILE ....
de 2 camere
VIZIONEZI - ITI PLACE CEEA CE VEZI -HOTARESTI SA CUMPERI -DAR LA MOMENTUL CALCULUI -NU UITA ...TVA-UL RAMANE LA NOI !!!

OFERTA VALABILA DOAR LA PLATA CASH
Numar de contact
 • 0759-99-00-90
 • REDUCERILE SUNT DISPONIBILE DOAR PENTRU ANUNȚURILE PUBLICATE PE SITE-UL PROPRIU

  2 Camere - Corp C1

  • Suprafață Utilă : 58,10 mp
  • Disponibilă doar pentru: Corp 1

  Preț:
  90.826€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  Penthouse - Tip B

  • Suprafață Utilă : 163 mp
  • 2 Locuri de Parcare INCLUSE

  Indisponibil – Corp C1

  Solicită Ofertă

  Penthouse - Tip A

  • Suprafață Utilă : 175 mp
  • 2 Locuri de Parcare INCLUSE

  Indisponibil – Corp C1

  Solicită Ofertă

  5 Camere - Corp C2

  • Suprafață Utilă : 133.96 mp

  Apartament:
  225.000€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Disponibil bloc C1 – etajele 3,9,10

  Solicită Ofertă

  4 Camere - Corp C2

  • Suprafață Utilă : 114.37 mp

  Preț:
  216.000€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Disponibil bloc C1 – etajele 8,10

  Solicită Ofertă

  3 Camere + Grădină

  • Suprafață Utilă : 77.80 mp
  • Suprafață Grădină: 157.70 mp

  Apartament:
  125.300€ +TVA
  Gradină:
  157.700€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  3 Camere - V. Stradală

  • Suprafață Utilă : 83.5 mp

  Preț:
  134.000€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  3 Camere - V. Spate

  • Suprafață Utilă : 83.5 mp

  Preț:
  134.000€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  2 Camere + Grădină

  • Suprafață Utilă : 62.50 mp
  • Suprafață Grădină: 20.90 mp

  Apartament:
  98.000€ +TVA
  Gradină:
  20.900€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  2 Camere - V. Stradală

  • Suprafață Utilă : 67.2 mp

  Preț:
  98.624€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  2 Camere - V. Stradală

  • Suprafață Utilă : 67.20 mp

  Preț:
  98.624€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€ +TVA

  Solicită Ofertă

  Studio - V. Spate

  • Suprafață Utilă : 46.5 mp

  Preț:
  76.500€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€  +TVA

  Solicită Ofertă

  Garsonieră - V. Spate

  • Suprafață Utilă : 36.30 mp

  Preț:
  60.000€ +TVA
  Loc de Parcare:
  12.000€  +TVA

  Solicită Ofertă